Picapoint

Picapoint elsker VR

VR-briller fra Picapoint

Vi i Picapoint har fått oss en ny hobby, nemlig VR (Virtual Reality), og vi leter etter nye lekekamerater!

På årets Digitaldag stod vi og skinte på stand med det nye leketøyet vårt – Oculus Rift. Du kan se en liten oppsummeringsvideo av Digitaldagen 2017 her. Du får nok øye på oss.

VR og AR er noe vi i Picapoint har stor tro på i tiden som kommer, og vi er ikke alene:

Apples siste oppdateringer av iOS til mobil vektlegger AR tungt, og firmaer som produserer VR-programvare blir kjøpt opp av de store tech-gigantene over en lav fotformsko.

Er VR fremtiden?

«Ok», tenker du kanskje. «Dere maser, og styrer på med VR og AR. Men kan det brukes til noe matnyttig? Eller er det bare en fancy måte å spille Flight Simulator på?»

Det generelle svaret på dette spørsmålet, er et rungende «tja». Fra et markedsføringsperspektiv derimot, er VR og AR svært spennende.

Et tomt bygg kan gjennom VR eller AR bli et komplett innredet kontorlandskap, som kan tilpasses potensielle kunders ønsker i en håndvending.

AR kan kanskje i fremtiden hjelpe deg med shoppingen:

Eller du kan sjekke ut hvordan den nye katalogen til IKEA vil se ut i hjemmet ditt?  Den svenske møbelgiganten har nemlig lansert IKEA Place, som lar deg gjøre nettopp det.

Vær på ballen

Det som er til hinder for VR som en seriøs utfordrer, er tilgjengelighet. For å si det på en enkel måte så er ikke PCene kraftige nok enda.

Men om du ser på andre teknologiske fremskritt som vi i dag ikke kan klare oss uten, er det lett å se seg ut sammenhenger.

Fra den første personlige datamaskinen i 1973 (ja, datamaskiner har eksistert mye lenger enn dette, men da var de på størrelse med små hus), til man virkelig kunne si at PCen penetrerte markedet, tok det ca. 20 år.

Fra den første smart-telefonen (ved navn Simon) kom på markedet, skulle det ta 15 år før iPhonen så dagslyset for første gang.

Teknologien utvikler seg stadig raskere, og vi tviler på at det vil ta like lang tid før VR er i stand til å bli allemannseie. Derfor er det viktig å – om ikke annet – være klar over at teknologien finnes, mulighetene den fører med seg og hvordan din bedrift kan dra nytte av den.

Bli inspirert

Akkurat per i dag, kreves det nok litt for mange investeringer til at den gjengse bedrift kan se noen nytteverdi i VR. Men om man ser et lite stykke inn i fremtiden, får man et helt annet bilde.

Se for deg at en kirurg kan øve på å gjennomføre en kompleks operasjon, om og om igjen, før hun i det hele tatt tar i en pasient. Eller at en arkitekt kan gå rundt i huset han har tegnet, og se hvordan folk vil oppføre seg i de ulike rommene.

Vi kan anbefale noen apper du kan prøve ut på mobilen for å bli inspirert, og som forhåpentligvis kan få tankene til å spinne rundt mulighetene som finnes med denne teknologien.

VR:

Google Cardboard – dersom du fikk tak i et par VR-briller fra oss på digitaldagen, er dette første stopp.

AR:

magicplan – Mål opp arealer og rom med mobilen. Få en relativt nøyaktig arealplan bare ved å gå rundt i rommet du skal måle opp.

IKEA place – Sjekk hvordan den Poäng gyngestolen egentlig ser ut i stuen.

Math Ninja AR – La barna lære seg matte, ved å bevege seg rundt i en virtuell landsby.

    Kontakt oss