Picapoint

Blåtur med Picagjengen

Hele Picapoint-gjengen med følge.

For noen måneder siden fikk vi vite at vi skulle på tur, men ikke hvor. Spenningen steg jo mer avreise nærmet seg, og alle jobbet iherdig med å få sjefene til å avsløre seg. I møter og i samtaler snek det seg plutselig inn: Ja, så hvor skal vi på tur hen? Men vi ble bare møtt med en avvisende, vennlig latter. 

Vi bladde gjennom alle flytider for å finne ut hvilke alternativer som passet best til oppmøtetidspunkt på Flesland og Gardermoen. Vi fant to, tre mulige alternativer, men måtte vente med å åpne konvolutten med fasiten i til vi stod på flyplassen.

Som unger i en godteributikk stilte vi oss rundt konvolutten – papiret spratt som tørr snø rundt oss og vi fikk endelig belønning for tålmodigheten vår: London – Here we come! Avreise: Torsdag 31. januar.

Street art i praksis 

Vi fikk omvisning i gatene i Shoreditch, et tidligere arbeiderstrøk som nå har blitt et av Londons hippeste områder. Her fikk vi se mange ukjente og kjente graffitiverk, blant annet dette verket til Banksy, med en politimann og en puddel. Verket er rammet inn i glass for å bevare det best mulig.

Banksy, Rivington Street i London.

Vi fikk se detaljerte bilder på husvegger, politiske budskap på offentlige bygg, små skulpturer på toppen av veiskilt og detaljert graffitikunst malt på tyggegummi på bakken (Disse tok 4-5 timer å male, så her snakker vi stamina!).

Ben Wilson lager kunstverk av tyggegummi.

Etter omvisningen fikk vi selv lage graffiti. Vi tegnet en skisse og klipte ut flere lag, som vi så la på en murvegg og sprayet over. Resultatet ble såpass bra at vi fikk bekreftet at det finnes mange med et naturtalent for pøbelstreker i selskapet.

Grafitti laget av Alexander fra Picapoint.

Jazzklubb og Teppan Yaki 

Vi har konsumert mye god mat og drikke på turen, og høydepunktet var en tur til Benihana Picadilly, der vi fikk egne kokker som forberedte et nydelig japansk måltid til oss i ekte teppan-yaki stil. 

Med hotell midt i smørøyet, The Z Hotel Soho, hadde vi gangavstand til et yrende uteliv. Vi har danset og vi har jammet til live jazzmusikk, og kost oss ut i de sene nattetimer. 

Vi fikk utdelt en ny konvolutt dagen før avreise – som vi ikke fikk åpne før vi stod på flyplassen på Stansted. Som unger i en godteributikk stilte vi oss rundt konvolutten – papiret spratt som tørr snø rundt oss og vi fikk endelig belønning for tålmodigheten vår:

– Det er nå henholdsvis -16 grader i Oslo, og regn og sludd i Bergen. Men bevar minnene fra London, så dere har noe å varme dere på i ukene som kommer! Retur: Lørdag 2. februar.

    Kontakt oss